22.11.2012 3156

Okulumuz, Bucak İlçesi merkezinin batısında, Konak mahallesi ile Mehmet Akif mahallesini birbirinden ayıran 23 Nisan caddesi üzerinde yer almaktadır. Okul yeri ilçenin hayırsever vatandaşlarından, Ahmet kızı merhum Mümine SAK tarafından Türk Milli Eğitimine bağışlanmıştır.

Tapu kayıtlarında: Kör kuyu mevkii 336/8 ada parsel,12/1160 cilt-sayfada 3272 metre kare olarak geçmektedir. Bu arsanın 286 metre karesine Devlet-vatandaş işbirliği ile  2 katlı, 10 derslikli olmak üzere 10.03.1986 tarihinde inşaatına başlanmış ve 25.10.1987 tarihinde tamamlanarak  Milli Eğitime teslim edilmiş  ve 1987-1988 öğretim yılında MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU adı ile İlimiz Valisi İsmail GÜNİNDİ  tarafından eğitim-öğretime açılmıştır.

Okulumuz, İlçenin yeni yerleşim yerinde olmasından ve nüfusun sürekli ilçenin batısına kaymasından dolayı, kısa zamanda ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Durum böyle olunca okulumuza ek bir bina yapılarak genişletilmesi düşünülmüş, bu da ilçe sakinlerinden, Antalya"da ikamet etmekte olan hayırsever iş adamı Salih ATAN tarafından, önceki binanın plan ve projesine uygun, mevcut binanın güney cephesine ilave olarak, 23x13 metre ebatlarında 3 katlı olmak üzere 12.12.1995 tarihinde temeli atılarak  inşaata başlanmıştır. Şahsın yoğun gayretleri sonucu 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak öğretim yılı başına yetiştirilmiştir.

M.Akif Mahallesi Eğitim Gönüllüleri Derneği aracılığı ile 3. bir ek bina daha yapılmış ve bu ek binada 12 derslik ve bir toplantı salonu bulunmaktadır. Bu bina ile birlikte 29 derslik bir laboratuvar ve bir bilgisayar odası bulunmaktadır.

1996-1997 öğretim yılında okulun adı MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur. 2012-2013 öğretim yılında ise MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU adını almıştır.