Salih ATAN

23.11.2012 1195


       Türk milli eğitimine azımsanmayacak derecede katkıda bulunana ve gelecekte aydın nesillerin yetişmesi için emek veren büyük hayırsever SALİH ATAN, 1929 yılında Bucakta doğmuş babası ve annesi Bucak eşraflarından Hacı Veli Ağalarının Torunu Süleyman ATAN; Hacı Sarı Kızı Fatma ATAN’ dır. Ailenin Dört çocuğundan birsidir. Çocukluğu Bucakta geçen Salih ATAN, 1940 yılında Oğuzhan İlköğretim Okulunu bitirmiş, ilçede orta öğrenim imkânı olmadığı için okuyamamıştır. Ailesinin çiftçi olması nedeniyle askerlik çağına kadar onlara yardımcı olmuş, 1952 yılında askerlik dönüşünde de nakliyeciliğe başlamış, altı yıl bu mesleği sürdürmüştür. 
       1954-1960 yılları arasında Bucak Belediye Meclis Üyeliği görevini yapmıştır. Atılımcı bir kişiliğe sahip olduğu için ilçemizde pek çok ilklere imza atmıştır. Bunlar arasında oto yedek parçacılığı kamyon acenteliği, motor yenileme atölyesi ( Bucak-Sanayisinde) Esnaf ve Sanatkar Kooperatifi kuruculuğu…, sayılabilir. 
Salih ATAN ilçemize en büyük hizmetlerinden biriside 1960 yılında ziraat hususunda olmuştur. Bu tarihte ilçemize “ Ziraat Donatım” Bayiliği açarak halkın kaliteli ve bol ürün alabilmesi için ilaç, gübre vererek önderlik yapmıştır.
1976 yılına kadar ilçede Bucak Piston Fabrikasının bayiliğini, bu tarihten sonrada aynı kuruluşun Antalya Bayiliğini açmıştır. Kendisi 04.08.2012 tarihinde vefat etmiştir. 
       Hayırsever bir kişiliğe sahip olan Salih ATAN; İlçemiz için Yeni Mahalledeki Sarılar Camisini yaptırmıştır. Ayrıca birçok hayır kuruluşlarına da maddi yardımlarda bulunmuştur. 
       Küçüklüğünden beri; okuyamamak, yüksek düzeyde tahsil görememek, içinde bir ukde olarak kalmıştır. Beklide içinde olan bu eksikliği bir okul yaptırarak telefi edecek ve gönül rahatlığı duyacaktı. İşte bu da bizim okulumuza nasip oldu. İçin rahat olsun Salih Amca! Belki kendin okuyamadın ama pek çok öğrencin öğrenim görmesine vesile oldun. Olmaya devam etmektesin… 
       İnsanlığına faydası için yaptığın girişimlere, atılımcı kişiliğine ve de en büyük gönül zenginliğinizin onur belgesi olan okulumuza katkılarınız, kadirbilir milletimizce mutlu ve kalkınmış Büyük Türkiye idealinin anıtı olarak daima şükranla anılacaktır. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Milli eğitim camiası olarak size büyük minnet duyuyoruz…
       Eseriniz, ebediyen baki kalacak ve ona sahip çıkılacaktır. 
                                                                                                                SAYGILARIMIZLA…